Slavoj Poruba „C“ – 1. kolo Krajského přeboru

Hned v prvním kole krajského přeboru nastala situace, která se během předsezonního vytváření soupisek zdála nepravděpodobná – že budou potřeba hráči z C týmu v B týmu. Naštěstí Pavel upřednostnil hraní za C tým, takže B týmu nakonec vypomohli jen dva naši hráči základní sestavy. Díky Tomášovi, který si zařídil volno v práci, jsme mohli nastoupit ve velmi silné sestavě. A protože i hosté z BŠŠ Frýdek-Místek přijeli lehce oslabeni, byli jsme mírnými favority.

Po rychlé remíze Vaška na 2. a chvíli poté Tomáše na 3. šachovnici pokračovaly vyrovnané partie. Brzy se začala rýsovat remíza Davida na 6. šachovnici, i když se jeho soupeř snažil situaci zvrátit ve svůj prospěch. To se nakonec nepovedlo a partie skončila zaslouženou remízou.

Robert postupně přehrál soupeře na první desce, získal pěšce a bez větších problémů tuto výhodu uplatnil a vyhrál.

Nejhezčí partii měl Pavel na 5. desce, kde v Morra gambitu při první příležitosti obětoval jezdce. Během partie jsem si nebyl jistý, jestli dokáže útok dotáhnout do konce, ale stalo se, a po vynuceném vrácení materiálu zvítězil. Počítač také potvrdil, že oběť byla korektní.

Chyběl nám bod k výhře, a ten zařídil Dominik, který v útočně laděné partii přehrál svého mladého soupeře a ve složitém závěru našel mat.

Následně, už v rozhodnutém zápase, prohrál Rosťa. Držel se dlouho proti silnějšímu soupeři, i když se mu nepovedlo moc zahájení, soupeř nakonec vyhrál s přehledem, i bez výraznějších chyb našeho hráče.

Jako poslední jsem vyhrál já, když mi stačilo reagovat na chyby soupeře a sám se vyhnout větším nepřesnostem.

Všechny partie jsme zvládli bez přidávání času, takže jsme skončili jen o něco později než D tým. Uklidili jsme hrací místnost a už jen čekali, jak dopadl náš B tým, který měl výjezd do Starého Města.

1.kolo 20.10.2024
Partie

Napsat komentář